Groenselderijsoep met rooktofu

Groenselderijsoep met gerookte tofu, heerlijk, gezond en zo op tafel!

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 stronk groenselderij
  • 1 pakje rooktofu van 200 gr.
  • zout
  • 4 eetl roomboter
  • 1 ½ liter groentenbouillon
  • peper
  • bieslook
  • 2 eetl amandelmoes (of 2 dl sojaroom)

Stoven

Schil en snipper de ui. Was de groenselderij en snijd deze in stukjes ( ook het loof). Rasp de tofu grof. Verhit 2 eetl boter in een koekenpan en bak de tofu knapperig, strooi er wat zout over en laat het afkoelen. Verhit 2 eetl  boter in een soeppan en fruit hierin op een laag pitje de ui glazig, voeg de bleekselderij toe en doe de deksel op de pan. Laat dit op 10 minuutjes stoven.

Koken, garneren en serveren

Voeg de bouillon toe en pureer alles. Voeg peper, bieslook en amandelmoes  (of sojaroom) toe en roer het goed door. Dien de soep op met de reepjes tofu als garnering.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |