Herfst-groentencurry met basmatirijst

Serveer deze heerlijk kruidige en herfstige curry met  rijst en een zoet zure sla van venkel

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 200 gram wortel
  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram knolselderij
  • 3 cm gemberwortel
  • 3 tenen knoflook
  • ½ bos koriander
  • 1 Spaanse pepers, zonder zaden
  • 125 gram ui
  • 150 gram tomaat uit blik (uitgelekt)
  • 2 dl groentebouillon
  • ½ blik kokosmelk
  • ½ tl appelstroop
  • Kruidenmix: 4 kruidnagels, 1 tl korianderzaad, 2 tl komijnzaad, ½ tl zwarte peper korrels, 1 tl kurkuma
  • Chilipeperpoeder naar smaak toevoegen
  • Peper en zout

Kruidenmix maken

Rooster korianderzaad en komijnzaad enkele minuten in een droge koekenpan tot ze lekker gaan geuren. Maal deze geroosterde specerijen, peperkorrels en kruidnagel fijn en meng met kurkuma. Maak in keukenmachine een pasta van gember, knoflook, koriander, Spaanse peper en wat water. Meng 1 tl kruidenmengsel (of meer) door de pasta.

Curry maken

Fruit de ui, voeg de gemberpasta toe. Bak dit mengsel een paar minuten bakken tot het vocht grotendeels verdampt is. Snij de uitgelekte tomaat in stukjes, voeg deze toe en kook in tot het meeste vocht verdampt is. Roer de bouillon en kokosmelk er door. Snij de groenten in gelijkt, niet te kleine stukken. Voeg alles en de appelstroop toe en kook in ongeveer 30 minuten gaar. Proef of de curry pittig genoeg is en voeg evt nog wat chilipoeder toe en breng op smaak met peper en zout.

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |