Herfstige venkel en bataat uit de oven

Een lekker verwarmend herfstrecept uit de keuken van De Bonte Tafel!

Tip! Lekker met een mooie Hollandse geitenkaas of bijvoorbeeld Messenklever van eigen bodem.

  • 1 venkelknol
  • 2 zoete bataat
  • 1-2 appels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper, zout

 Venkel en bataat in de oven

Verwarm de oven voor op 200 C. Maak de venkel schoon en bewaar het groene loof. Schil de bataat. Snijd de bataat en de venkel in gelijke stukken van ongeveer 5 cm lang, dus niet te klein. Leg de stukken bataat en venkel in een braadslee en besprenkel met de olijfolie, tijm, gemalen komijn, peper en zout. Bak in de hete oven, gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten. Schep na ongeveer 10 minuten de venkel en bataat om.

Hak loof en part appel

Snijd het loof van de venkel fijn. Schil de appels, snijd ze in kleine partjes en besprenkel deze met het citroensap. Serveer de gare venkel en bataat gelijk en garneer het gerecht met het gehakte loof en de partjes appel.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |