Herfsttaartje met geroosterde pompoen, knolselderij, appel en salie

Menig vegetariër heeft het lastig bij het uit eten gaan. Veel restaurants zien het koken zonder vlees als ‘moetje’ in plaats van als culinaire uitdaging. En dat zie je terug op het bord: fantasieloos. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants waar je heerlijk vegetarisch kan eten. Zo ook bij ZIN, waar chef Lisette Bossert haar gasten onlangs dit heerlijke vegetarische en biologische herfsttaartje serveerde. Dit moet je proeven!

Voor vier 1-persoons taartjes:

  • 4 stuks bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 200 gram pompoen
  • 150 gram knolselderij
  • 150 gram handappel
  • 1 ui
  • 8 blaadjes salie
  • Peper en zout

Snijden, schillen, snipperen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pompoen kun je ongeschild gebruiken, snij hem in blokjes van 3 cm. Knolselderij schillen, in blokjes snijden van 3 cm. Appel schillen en in blokjes van 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Salie in dunne reepjes snijden.

Oven

Leg de pompoen en knolselderij op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout. Hussel de groenten om en zet ze 10 minuten in de oven.

Pan

Smoor de ui in wat olijfolie in een pan. Voeg, als ze glazig zijn, de appel en salie toe. Bak nog een paar minuten. Voeg de geroosterde pompoen en knolselderij toe en nog wat peper en zout.

Taartjes

Leg het bladerdeeg op een plank en laat het ontdooien. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop de eidooier los met een klein scheutje water. Bestrijk alle vier de stukken bladerdeeg met eigeel. Schep de vulling op het bladerdeeg, laat daarbij 2 cm van de rand vrij. Bak de taartjes 20-25 minuten bruin.

Lekker met in appelsap gestoofd zuurkool en romige aardappelpuree met grove mosterd en crème fraîche!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |