IJsbergsla gevuld met fruitige sla en yoghurtdressing

Kommetjes van ijsbergsla gevuld met fruitige sla en yoghurtdressing. Heerlijk als lunch of voorgerecht!

  • IJsbergsla, 2 grote bladeren, deze gebruik je als kom en 100 gram voor de salade
  • 1 stengel groen-/bleekselderij
  • 1 rijpe peer
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram Bastiaansen blauwschimmelkaas van de koe
  • 40 walnoten
  • Bosje peterselie
  • Dressing: 0.7 dl volle yoghurt, 0.3 dl olijfolie, sap en rasp van ½ citroen, ½ el agavesiroop, peper en zout

Walnoten roosteren

Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze geurig zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Snijden en hakken

Snij de kaas in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de ijsbergsla in stukjes van 2×2 cm. Snij de selderij in de lengte in drie repen en vervolgens in de breedte in plakjes. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij dat in stukjes. Schil de peer en snij hem in blokjes. Schep sla, selderij, sinaasappel en peer in een kom. Voeg de peterselie, kaas en walnoten toe.

Dressing

Voor de dressing meng je alle ingrediënten door elkaar en schenk hem uit over de salade. Hussel alles goed door elkaar. Proef de sla en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Vul de ijsbergsla-kommen

Schep de sla voorzichtig in de ijsbergsla-kommen.  Serveer met een lekker stuk brood!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |