Kapucijners op pompoenpuree met raapstelen en feta

biobudgetlisettebossert

Serveer de kapucijners op pompoenpuree met raapstelen en feta als hoofdgerecht met een lekker stuk vis of gemengde gebakken paddenstoelen.

Ingrediënten voor vier:

  • 500 pompoen
  • 75 gram ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • Sap van 3 mandarijnen
  • Takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • 200 gram kapucijners
  • 1 bosje raapstelen
  • 100 gram feta

Bereiding:

1. Laat de kapucijners 8 uur weken in ruim koud water.

2. Giet het weekwater af en kook de kapucijners in ruim water in 30 minuten gaar.

3. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in bokjes van 2×2 cm.

4. Pel en snipper ui en knoflook.

5. Verhit de olijfolie in een pan met passende deksel.

6. Bak op zacht vuur ui en knoflook goudgeel en geurig.

7. Voeg het mandarijn-sap, rozemarijn en pompoenblokjes toe.

8. Breng op smaak met peper en zout.

9. Breng het sap aan de kook en sluit de pan.

10. Draai het vuur laag en laat de pompoen in 20 minuten gaar smoren.

11. Pureer de pompoen grof en breng op smaak met peper en zout.

12. Was de raapstelen en snij ze grof.

13. Verbrokkel de feta.

14. Verdeel de pompoenpuree en vervolgens de raapstelen over de borden.

15. Schep daar de kapucijners op.

16. Garneer met feta en een drupje lekkere olijfolie.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |