Kippensoep van kipresten

Lekker gesmuld van een biologische in de oven gebraden kip? Gooi dan het karkas niet weg! Chef Lisette Bossert transformeert deze resten tot een overheerlijke krachtige kippensoep. En met haar recept, nu jij vast ook!

voor de bouillon

  • restanten van je gebraden bio kip (bouten)
  • 1 stuks wortelpeterselie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 blad laurier
  • 1 tak tijm

voor in de soep:

  • 0.5 wortel
  • 1 wortelpeterselie
  • 0.5 courgette
  • bosje peterselie

Wortelpeterselie wordt ook wel als peterseliewortel verkocht.

Bouillon trekken

Stop de kipresten in een soeppan. Voeg water toe tot de botten net onder staan. Voeg wortelpeterselie, ui met schil, knoflook met schil, laurier, tijm, wat peper en zout toe. Breng het water aan de kook en zet het vuur heel laag, laat de soep 30 minuten heel zacht koken. Zet het vuur uit en laat de soep afkoelen.

Soep maken

Zeef alle vaste delen uit de soep en vang de bouillon op. Waarschijnlijk zit er nog wel wat vlees aan de botten, haal dat eraf en doe het bij de bouillon, de rest gooi je weg. De ingrediënten voor in de soep snij je in kleine plakjes of blokjes. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de groenten toe, kook ze in 5 minuten beetgaar. Hak de peterselie fijn en voeg die toe aan de soep.

Serveer met getoast boerenbrood.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |