Kleurige stamppot van wortel, rode kool en Chinese kool

stamppotwernerdrent

Hoe kleurig stamppot kan zijn, laat meervoudig wereldkampioen stamppot-maken maar weer eens ziet met dit fraaie receptje. Een feest op je bord! En niet onbelangrijk, ook nog eens heel lekker én budgetvriendelijk.

Ook gek op stamppot? Dan is Het Grote Stamppotboek echt iets voor jou! 

 

  • 1 kg aardappelen
  • 250 g winterpeen
  • ½ rodekool
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 el rodewijnazijn
  • 150 ml melk
  • 40 g Chinese kool
  • 100 g blanke rozijnen

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.Verhit de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de stamppot stamper en meng de melk erdoor.Snijd de Chinese kool fijn. Roer het kool-peenmengsel, de Chinese kool  en rozijnen door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |