Knoflook-pompoen

Dit is ook weer zo’n gerecht waarbij je je moet beheersen om het niet in een keer op te eten. Want wie bewaard, heeft wat! Voor de lunch of bij de salade de volgende dag bijvoorbeeld. Doe alles wat je  overhoudt in een glazen pot (bewaar in de koelkast). Pureer of prak de pompoen grof en gebruik het als biobudget spread of dip!

  • 1 bolletje knoflook
  • 1 pompoen (ongeveer 500 gr)
  • 2 uien
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetl komijnpoeder
  • 1 eetl paprikapoeder
  • ½ eetl grof zeezout
  • 2 eetl ahornsiroop
  • 1 eetl gedroogde bieslook
  • 1 theel chilipoeder
  • 2 eetl citroensap

Groenten wassen & snijden

Zet de oven aan op hete lucht op 225 °c Maak de knoflookteentjes schoon (ja, ze gaan er allemaal in). Was de pompoen, verwijder de zaden, snijd in vieren, daarna in repen van1 cm dikte. Schil de ui en snijd er partjes van. Leg knoflook, pompoen en ui in een aardewerk schaal.

Knoflook is reuze gezond. Het werkt ontstekingsremmend. Bang voor een slechte adem? Drink wat peterselie- of  muntthee. Verse citroen helpt ook.

Dressing maken en de oven in

Maak van de overige ingrediënten een dressing en meng alles zorgvuldig Zet 30 min in een hete lucht oven op 225 °c.  Dien warm op!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |