Koolrabi-pompoen spiesjes met muntdip

Rijg groenten aan een spiesje en het ziet er meteen feestelijk uit. Deze spiesjes met winterse groenten met muntdip doen het dan ook perfect met kerst! 

  • 1 koolrabi ( ± 200 gr)
  • dezelfde hoeveelheid aan pompoen
  • 2 rode ui
  • 8 houten spiesjes
  • 1 theel venkelzaad
  • 1 dl olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theel paprikapoeder
  • 2 takjes verse munt (of bij gebrek aan vers 1 eetl munttheeblaadjes)
  • 150 gr mascarpone
  • 1 theel citroensap

Groenten snijden

Schil de koolrabi en snijd er blokjes van die makkelijk op een spiesje passen. Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd er blokjes van net zo groot als de koolrabi. Schil de uien en snijd er 16 parten van.

Marinade maken

Vijzel het venkelzaad fijn. Maak een marinade van olie, peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder.

Spiesjes marineren

Rijg om en om koolrabi en pompoen aan de spiesjes, met aan het begin en eind een stukje ui. Leg dit in een ondiepe schaal en wrijf goed in met de marinade. Laat dit 30 min. staan.

Spiesjes bakken

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Doe de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gaar in 20 min. Keer halverwege om. De groenten moeten gaar en bruin zijn, gaat het te hard, zet dan de oven wat lager in temperatuur.

Dipje maken en serveren!

Maak intussen de dip van munt, mascarpone, citroensap en peper en zout. Serveer de het spiesjes met de koude dip.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |