Koude Komkommersoep

Dit kkkkoude kkkkomkomersoepje is fantastisch voor bij een picknick of als voorgerecht op een mooie zomeravond. Deze soep is niet alleen lekker maar (in komkommertijd) ook nog eens zeer vriendelijk voor je portemonnee. Dit verfrissende recept komt uit de keuken van het Haagse restaurant Hagedis.

Bereidingstijd: kwartiertje / koeltijd: ca 1 uur

  • 3 komkommers
  • 150 ml water
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl zout
  • 1 bosje fijngehakte munt
  • 4 el yoghurt of soyavla

Koele soep

Snijd de komkommer in grove stukken en pureer ze fijn met een staafmixer of blender. Voeg hierbij het water, de azijn, zout en knoflook. Zet in de koeling en laat het geheel goed koud worden.

Afmaken

Schenk de koude soep in diepe borden. Schep per bord een eetlepel yoghurt of soyavla in het midden. Maak de soep af met de fijngehakte munt.

Smakelijk!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |