Lauwwarme sla van groene asperges

Deze salade van groene asperges brengt de lente op je bord. Het is eenvoudig, de combinatie doet ’t m……

voor vier personen:

  • 500 gram groene asperges, houtige uiteinde eraf gebroken
  • 500 gram nieuwe bio aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 3 eieren, hard gekookt
  • bosje peterselie, fijn gehakt
  • bosje bieslook, fijn gehakt
  • scheutje olijfolie
  • dressing van: 3 el olijfolie, 3 el zonnebloemolie, 2 el appelazijn, 1 el appeldiksap, peper en zout.

Asperges blancheren

Breng ruim water aan de kook en blancheer de asperges in 5 min. gaar, spoel ze koud af en laat ze uitlekken.

Aardappels stomen

Breng een bodem water aan de kook, hang een metalen zeef in de pan en stoom de aardappelstukken in ongeveer 20 minuten gaar. Spoel snel de kook er af en laat wat afkoelen.

Door aardappels te stomen behoud je  niet alleen meer smaak maar ook de vitamines blijven intact.

Lente op je bord!

Neem een mooie schaal. Leg aan een kant de asperges. Meng de gare aardappelen met de dressing, de verse kruiden en proef of er nog wat peper of zout bij moet. Schep de aardappelen aan de andere kant van de schaal. Hak de eieren grof/fijn en leg ze aan de rand van de schaal tussen aardappel en asperge in. Schenk een kleine scheutje goede olijfolie en een snuf grof zout over de asperges en serveer met een goed glas wijn.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |