Lof-snack gevuld met gemarineerde wintersalade

rood of witlof snackjes

Snackjes die lekker zijn én gezond, het kan! Deze groentensnackjes van witlof of roodlof gevuld met gemarineerde wintergroenten komen uit de keuken van Lisette Bossert. Zij drinkt er graag  een goed glas rode port bij! 

Voor 12 snacks:

  • 1 struik wit- of roodlof van +/- 150 gram
  • 150 gram rode kool
  • 25 rode ui
  • 100 (rode) peen
  • 100 gram rode biet
  • 2 el sesamzaad

Voor de marinade:

  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml appelazijn
  • 25 ml appeldiksap
  • Mespunt mosterd
  • Peper en zout

 Marineren

Meng alle ingrediënten voor de marinade en deze goed door. Breng hem goed op smaak met peper en zout. Snijd de rode kool en rode ui in ragfijne repen. Meng met de marinade. Kneed met je blote handen de kool en ui even goed door, zo maak je hem alvast wat malser. Zet weg in de koelkast en laat 3 uur marineren, roer af en toe even om. Laat de koolsla dan goed uitlekken.

Tip! Bewaar de dressing, die kun je de volgende dag gebruiken om een salade van gekookte grof geraspte bietjes met walnoten en feta op smaak te brengen.

Schillen, raspen, mengen

Schil de peen en de biet en rasp beide grof. Meng beide door de koolsla. Proef of de sla goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.

Lofsnackjes

Snij de onderkant van de lof en haal de blaadjes los. Vul elk blaadje met een eetlepel salade. Sprenkel wat sesam over de onderste helft. Leg de gevulde blaadjes in een bloemvorm op een groot bord.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |