Maaltijdsoep van linzen met citroen, koriander & feta

‘Er is eigenlijk geen moment van de dag waarop soep niet goed valt’, aldus chef-kok  Yvette van Boven. Uit haar recept haal je 2 ruime hoofdgerecht-porties. De soep doet het ook goed als voorafje, dan kunnen er wel 4 kommen uit. Doe er dan wel wat meer bouillon bij. 

Voor de soep:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gr blonde linzen
  • 1/2 knolselderij, schoon en in kleine blokjes
  • 2 tl. komijnpoeder
  • 2 tl. korianderpoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 klein teentje knoflook
  • peper & zout
  • 1 l. groentebouillon
  • de rasp en het sap van 1 citroen

Voor de garnering:

  • een paar takjes verse koriander
  • 2-3 el. feta

Verhit de olie in de pan. Voeg het uitje toe en bak het al roerend een minuut of 5. Voeg de linzen en de knolselderijblokjes toe. Roerbak ze even mee. Voeg dan de specerijen en de knoflook toe. Maal er peper boven en zout. Giet de bouillon erbij en draai en vuur lager zodat de soep zachtjes kookt. Laat hem 20 minuutjes zachtjes koken, of totdat de linzen mooi beetgaar zijn geworden.

Rasp de citroen en pers hem uit, voeg rasp en sap aan de soep toe. Hak de koriander grof en roer die erdoorheen. Schep grote kommen vol en verkruimel er op het laatst wat feta over.

Eet er grof bruin brood bij.

Dit recept komt uit: Home Made Winter


1 reactie

  1. Miquel 22 december 2012 @ 15:03

    Heel lekker!!! snel en makkelijk.

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |