Meatloaf (gehaktbrood)

Amerikanen zijn er gek op. Dat is niet zo gek want het is voedzaam, lekker en het ziet er arbeidsintensief uit. Dit terwijl jij maar tien minuutjes bezig bent, de oven doet de rest! Maar wie strijkt er met de eer? Dit recept (waarvan je alles wat je niet opkan, gebruikt voor dit recept!) wordt je aangeboden door Eef & Lien.

Ps. Je kan natuurlijk dat uurtje gebruiken voor het maken voor de bijpassende biobudget bijgerechten als een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes in schil…

Bereidingstijd:  jij: 10 minuutjes / de oven: een uur

  • 500 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 2 verkruimelde beschuiten of 2 sneetjes oud witbrood
  • 100 g olijven in stukjes
  • 100 g plakjes spek of vegetarische spek
  • Zout & peper

Nice to meat(loaf)

Verwarm de oven voor op 200C. Kneed alle ingrediënten (behalve het spek) door elkaar. Als je restjes groenten hebt, dan mag dit er ook door. Leg de plakjes spek er overheen en druk het in een cakevorm. Zet minimaal 1 uur in de oven tot het helemaal gaar is. Laat het even afkoelen en keer het dan op een bord. Serveer 2/3e in plakken met salade en wat gebakken aardappels in schil.

Enjoy! Vergeet niet het restje te gebruiken voor het recept: restje meatloaf met pasta!

 

 


3 Comments

  1. Anneloes Hendrix 8 september 2012 @ 08:45

    Ik vind het heerlijk, om een keer meatlloaf gehakt brood op tafel te zetten, maar dan is het toch wel handig, als ik weet op hoeveel graden de oven dan moet staan. Aan de tijd van een uur in de oven kan ik niet erg veel zonder te weten op welke themperatuur, denk je zelf ook niet/

  2. natasja 8 september 2012 @ 18:28

    Beste Anneloes,

    Leuk te horen dat je dit recept eens wil proberen. De temperatuur staat later in de tekst (200 graden). Eet smakelijk!

  3. jim 17 mei 2014 @ 20:05

    lijkt me lekker

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |