Pannenkoeken met bospaddenstoelen en witte of rode framboosjes, niet-zure balsamicosiroop en snijbiet

Het is niet alleen een mondvol om uit te spreken maar ook om te eten! Dit recept met heerlijke najaarsingrediënten van De Bonte Tafel verzacht het afscheid van de zomer. Laat het najaar maar beginnen!

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Voor de pannenkoeken

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 l melk
  • Snuf zout
  • Zonnebloemolie
  • Mixer of klopper
  • Koekenpan

Voor de vulling

  • 400 g gemengde (liefst wilde) paddenstoelen
  • Gesnipperd sjalotje
  • Fijngehakt teentje knoflook
  • Peper, (zee)zout
  • Rode snijbietblaadjes
  • Bakje rode/witte framboosjes
  • Balsamicosiroop

De pannenkoeken

Zeef de bloem met het zout boven een kom. Breek de eieren in het midden erboven. Heb je geen mixer dan wordt het ouderwets kloppen geblazen! Heb je wel een mixer, neem deze dan in de ene hand en de melk in de andere. Mix rustig beetje voor beetje de melk erdoor. Als dit met alle melk is gebeurd dan mix je het sneller tot een glad beslag. Dit laat je een half uurtje rusten.

Neem een goede koekenpan en schenk een beetje olie in de pan. Draai de pan rond zodat de pan goed bedekt is. Giet de overtollige olie uit de pan in een bakje (deze olie hergebruik je voor de volgende pannenkoek).

Zorg dat de pan goed heet is. Bak niet te dikke pannenkoeken goudbruin aan beide zijden. Houd de pannenkoeken warm op een bord met aluminiumfolie op een pan heet water of afgedekt in de oven (ca 50C)

Pannenkoekenbeleg

Fruit het uitje met de knoflook in een koekenpan. Bak de schoongeveegde paddenstoelen kort mee. Bestrooi met versgemalen peper en het zout.

Beleg de pannenkoeken

Verdeel de paddenstoelen over de warme pannenkoek. Garneer er nonchalant wat rode snijbietblaadjes, de rode en/of witte framboosjes over en trek zigzag enkele strepen balsamicosiroop over de pannenkoek.

Eet heerlijk!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |