Pastinaak en biet uit bakpapier

bio pastinaak met bietjes uit de oven

Lekker, gezond, goedkoop en rijk van smaak, da’s biet in combi met pastinaak. Helemaal heerlijk met een salade van andijvie en stukjes appel met een dressing van olijfolie-citroensap en honing en een schaal gebakken aardappelen!

 Voor de pastinaken:

  • een stuk bakpapier van 30 cm lang
  • 250 gram pastinaken
  • 2 repen schil van een citroen (met een dunschiller)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes salie
  • peper en zout
  • 0.5 el olijfolie

Voor de bieten

  • een stuk bakpapier van 40 cm lang
  • 500 gram biet, liefst rood en geel
  • 2 repen schil van een sinaasappel (met een dunschiller)
  • 4 tenen knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Pastinakenpakketjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pastinaken en snij ze in ongeveer gelijke stukken. Leg ze in het midden van het papier. Voeg schil, ongepelde knoflooktenen, salie, peper en zout en olijfolie toe. Hussel een beetje. Vouw de lange kanten van het papier over de groenten heen. Vervolgens de smalle kanten, zodat je nu een vierkant pakketje hebt. Leg het ondersteboven op een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten 30 minuten. Draai de pakketjes om, vouw het papier open, schik de groenten zo dat je een enkele laag hebt. Zet ze nog 15 minuten terug in de oven. Haal ze er uit, de groenten zijn nu gaar en geurig.

Bietenpakketjes

Schil de bieten en snij ze in gelijke parten. Verder zoals bij de pastinaken

Tip: haal de knofloken uit hun jasje,  prak ze  fijn en hussel met een vork en door de groenten.

 

 


1 reactie

  1. Anne 13 februari 2015 @ 21:14

    Heerlijk! We hebben gesmuld!
    Ik had nog ahornsiroop in beide pakketjes gedaan en heb er zoete aardappel bij geroosterd. Voor herhaling vatbaar!

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |