Perensoep met citroen en munt (nagerecht)

Herkenbaar? Je koopt fruit maar het is nog niet rijp. Dus je wacht, en wacht en wacht nog wat langer en dan blijken ze ineens té rijp. Zo wordt bijvoorbeeld een goeie peer een oude peer en wil je ’t niet meer. ‘Weggooien is zonde’, meent ook Chef-kok Lisette van Bossert. Zij verwerkte onlangs haar overrijpe peren in een perensoep! Heerlijk met bijvoorbeeld hangop (uitgelekte yoghurt) of bij smeuïge chocoladetaart.

  • flink wat iets te rijpe peren
  • perensap
  • suiker
  • 1 citroen
  • bosje munt

Peer ‘m

Schil de peren en snijd de bruine plekken en klokhuizen eruit. Snijd het vruchtvlees in blokken en doe ze in een pan.

Maak er soep van

Giet er perensap bij tot de peren net onder staan. Even in de gaten houden hoeveel je er bij doet. De helft van de hoeveelheid sap voeg je suiker toe, bijvoorbeeld 8 dl sap dan 400 gram suiker.

Met een fijne rasp verwijder je de schil van de citroen, die voeg je met het citroensap aan het perenmengsel toe.

Breng aan de kook en laat in een minuut of 10 de peer gaar koken en de suiker oplossen. Af laten koelen tot lauw. Schep het perenmengsel in de keukenmachine en voeg de muntblaadjes toe. Goed pureren.

Deze soep wordt koud opgediend

Laat in de koelkast afkoelen tot het koud en lobbig is.

Overpeerlijk dessert gewenst!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |