Pesto van hondsdraf en brandnetel

bio, eko

Chef-kok Arjan Smit van restaurant De Pronckheer is gespecialiseerd in het koken uit de streek. Veel van de groenten en kruiden die je er op je bord vindt, komen zelfs uit eigen tuin… of  berm. Want net als Jonnie Boer en de wereldberoemde chef René Redzepi  van het Deense restaurant Noma zijn wilde groenten als brandnetel en hondsdraf een inspiratiebron voor Smit. Maak zijn recept en je weet waarom! 

Ingrediënten voor 1 potje pesto van 250 gram:

  • 100 gram brandneteltoppen
  • 50 gram hondsdraf
  • 50 gram pistache pitten
  • 50 gram witte hazelnoten
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Was de hondsdraf en de brandnetel en snijd het fijn, wrijf in een vijzel de pistache, knoflook, hazelnoten en een klein scheutje olijfolie totdat deze smeuïg maar nog iets grof is. Voeg als laatste de brandnetel en hondsdraf toe en meng dit in de vijzel met de nootjes. Voeg als laatste wat peper en zout toe. Garneer de pesto met de paarse bloemetjes van de hondsdraf.

Lekker met bijvoorbeeld beetgare pasta!


1 reactie

  1. Lucas 5 mei 2012 @ 09:24

    Klinkt heerlijk, gaan we doen! Van hondsdraf vind ik de groene blaadjes lekkerder dan de blaadjes die wat rood aankleuren. Omdat hondsdraf nu bloeit krijgen vooral die rode blaadjes een bitterdere smaak. De groene vind ik nog wel erg lekker in deze tijd van het jaar.

Een reactie plaatsen

 

BioBudget Chef-koks: Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |