Pesto van het groen van bospeen

Biologische bospeen is fantastisch. Als snack, in de salade of soep, op Oosterse wijze en nog duizend-en-een manieren. Maar wat doe je met het prachtige groen? Weggooien? Op de composthoop? Of maak je er pesto van… Chef-kok Femke van den Heuvel bedacht er dit fantastische biobudget recept mee!

Bospeen met loof is ongeveer vier dagen (in de koelkast) houdbaar. Wortels zonder loof één à twee weken.

  • Het groen van 1 bos bospeen
  • 1 bosje basilicum
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout

Wassen

Was het groen van de bospeen goed en zoek de slechte stukken er tussen uit.

Pellen

Pel de knoflooktenen.Doe het groen en de basilicum over in een keukenmachine. Pers de knoflooktenen erboven uit.

Draaien

Draai het groen fijn en voeg al draaiende de olijfolie in een straaltje toe totdat je een pasta hebt.

Kazen

Voeg de kaas toe, draai nog even en breng op smaak met zout.

 Tip: van wortelloof kan je ook bouillonpoeder maken!

 


3 Comments

  1. Hannie 14 juli 2012 @ 09:36

    Ik wordt hier zóóóó blij van :)) Eindelijk eens een recept van een product wat we normaal weggooien-stom natuurlijk maar ja dat zijn we gewend. En pesto is normaal erg duur v ingrediënten-en zo dus lekker niet! Hoeraatje voor de kok!

  2. Marie-Claire 28 juli 2012 @ 15:12

    Ik heb een vraagje, Ik heb laatst geprobeerd om op mijn balkon wortelen te kweken en aan het groen te zien leek het alsof ik flinke wortelen zou krijgen maar dat viel tegen. Kan ik deze pesto en het andere recept waar bospeen loof voor word gebruikt ook maken met het groen van de wortelen A’damse bak?

  3. natasja 28 juli 2012 @ 19:43

    Zolang het loof er fris en vitaal uitziet, lijkt het me geen enkel probleem. Buon appetito!

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |