Pesto van raapstelen

Altijd leuk te maken: pesto! Lekker stampen en wrijven met een vijzel… of in een mum van tijd met een foodprocessor. Beperk je niet tot de traditionele pesto van basilicum. Maak bijvoorbeeld de biobudget wildpluk-pesto van chef Arjan Smit of de anti-verspil-pesto van chef Femke van den Heuvel. En probeer ook eens deze pesto van raapsteeltjes (of een andere bladgroente) van culinair journalist Michiel Bussink! Lekker voor in de pasta, bij groenten of op brood.

  • 30 gram pijnboompitten of walnoten
  • 200 gram raapstelen of andere smakelijke bladgroenten als zevenblad (wild geplukt of uit de tuin), rucola, of uiteraard basilicum
  • theelepel witte wijnazijn
  • teen knoflook
  • mespunt zout
  • scheut olijfolie
  • handvol Pecorino, Parmezaanse of oude kaas

Roosteren

Rooster de pijnboompitten of walnoten tot ze geuren en licht verkleuren.

Maal er om

Maal ze met de raapstelen, knoflook, zout, witte wijnazijn in een foodprocessor. Vijzelen kan natuurlijk ook.

Maak ’t smeuïg

Voeg een scheut olie toe, plus een handvol van de kaas. Roer beetje bij beetje meer olijfolie erdoor tot je een smeuïge massa hebt.

Hasta la Pesto!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |