Pompoenlasagne

Deze lasagne is niet alleen een lust voor de smaakpapillen maar ook voor het oog! Door het contrast van de kleuren is deze lasagne een plaatje. Haast zonde om op te eten dus! Dit gerecht van MLTD is een hit onder de klanten.

Bereidingstijd: ongeveer anderhalf uur

  • 400 g rundergehakt
  • 1 kg pompoen, schoongemaakt en in stukken van 1½-2 cm
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 dessertlepel oregano
  • 1 laurierblad
  • zout & peper
  • olie
  • 1 l melk
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 300 g geraspte kaas
  • lasagnevellen

 

Saus

Fruit de ui met de knoflook in olie en voeg hierbij de gepelde tomaten met oregano en laurier. Laat dit een half uurtje pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblad en pureer de saus desgewenst met een staafmixer.

Bak gehakt

Bak de gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gehakt en de saus samen.

Pompoen garen

Oven voorverwarmen op 200C°. Leg de pompoenstukjes op een ovenplaat en besprenkel met wat olie. Zet de plaat in de oven en gaar de stukjes in ongeveer 6 minuten (stukjes moeten beetgaar zijn).

Bechamel

Maak van de melk, bloem en boter een bechamelsaus en breng op smaak met zout en peper.

Lasagne

Oven voorverwarmen op 180C°. Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne als volgt op: lasagnevellen, tomaten/gehaktsaus met de helft van de pompoen, lasagnevellen bechamelsaus met de rest van de pompoen, de helft van de kaas, lasagnevellen, bechamelsaus en dek af met de andere helft van de kaas. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven voor ongeveer drie kwartier.

Heerlijke MLTD gewenst!

 


1 reactie

  1. Anna 3 november 2012 @ 14:04

    Lekkerrrr

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |