Pompoenpaté

Wat te doen met (een restje) pompoen? Maak er eens pompoenpaté van. Super lekker receptje voor weinig (pom)poen!

  • 250 g pompoen in stukjes
  • 1 dl water
  • zout
  • 4 gedroogde tomaten
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 uitje
  • 8 walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl salie
  • peper

Garen en wellen

Kook de pompoen gaar in het water en zout en giet het af. Laat de gedroogde tomaten in een beetje water zachtjes koken tot ze geweld zijn.

Bakken!

Schil en snipper de ui en de knoflook en hak de noten fijn. Bak de ui in de olijfolie en daarna ook de knoflook. Voeg dan de noten toe en bak ze even mee.

Paté

Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer ze tot een paté in een blender of met de staafmixer.  Voeg eventueel nog wat water toe. De paté is zowel warm als koud lekker.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |