Pompoensoep met dragonroom en groene linzen

Serveer deze geurige budgetvriendelijke biologische pompoensoep met dragonroom en groene linzen met stevig boerenbrood belegd met romige blauwschimmelkaas!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram pompoen, ongeschild en in grove stukken gesneden
  • 100 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 kippen- of groente-bouillonblok
  • 70 gram Dupuis of groene linzen
  • 1 laurierblad
  • 75 gram ui, geschild en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geschild en fijn gehakt
  • 2 el olijfolie
  • Schil van ¼ citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 volle tl gedroogde dragon
  • Peper en zout
  • Bosje peterselie

Bereiding;

Doe de linzen met ½ liter water en het laurierblad in een pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en kook de linzen in 20 minuten beetgaar. Giet ze af in een zeef of vergiet en spoel ze koud. Verhit de olie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook op hoog vuur aan. Zet het vuur laag. Snij met een dunschiller de schil van ¼ citroen en voeg die toe aan het ui-mengsel. Laat de ui en knoflook in 10 minuten goudgeel en geurig smoren. Voeg de ongeschilde stukken pompoen, bouillonblok en 3.5 dl water toe. Breng het vocht aan de kook en kook de soep in 15 minuten gaar. Pureer de soep. Voeg de kleine pompoenblokjes toe en breng de soep weer aan de kook. Zet het vuur laag en kook de pompoenblokjes in 5 minuten gaar. Doe de crème fraîche in een kom, is hij erg dun klop hem dan wat op met een garde. Voeg de dragon, 1 el fijngehakte peterselie en peper en zout naar smaak toe, roer goed door. Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Verdeel de soep over vier kommen en schep in elke kom een volle eetlepel dragonroom, een volle eetlepel linzen en garneer met wat fijngehakte peterselie.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |