Portobello gevuld met geroosterde pompoenpuree en geitenkaas

Dit biobudget-recept is heerlijk samen met de aardappeltaart en een salade van veldsla met geroosterde walnoten en rijpe parten peer. Maar ook op zich zelf staand is dit een heerlijk gerechtje!

Een portobello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. Bewaar ze niet bij sterk-ruikende groenten want champignons zijn geursponsjes

  • 4 portobellos ongeveer ø8 cm
  • 400 gram oranje pompoen
  • 1 bol knoflook, je poft de hele bol maar gebruikt vier tenen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 75 gram witschimmel geitenkaas

 Pompoen en knoflook de oven in

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de pompoen in smalle repen van ongeveer 2 cm dik. Leg ze op een ovenplaat en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout en hussel alles goed om. Leg de ongepelde bol knoflook er bij. Bak de pompoen in 20 minuten gaar en geurig, laat de knoflook nog 10 minuten verder poffen.

Pureren

Schep de pompoen in een kom. Verwijder het vruchtvlees van 4 tenen knoflook en schep dat bij de pompoen. Pureer het groentemengsel grof met een pureestamper. Proef of er nog wat peper en zout bij moet.

Portobello’s bakken

Leg de paddenstoelen met de onderzijde naar boven op een ovenrooster. Breek het steeltje af. Sprenkel er een scheutje olijfolie over de onderkant van de paddenstoelen en wat peper en zout. Bak ze in 5 minuten half gaar.

Portobello’s vullen en weer de oven in

Schep de pompoenpuree in de portobello’s. Breek de geitenkaas in vier stukken en leg die op de pompoenpuree. Maal nog een klein beetje peper over de geitenkaas. Schuif ze vlak voordat je ze wilt serveren nog 10-15 minuten in de oven.

Yammie!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |