Posteleinbroodtaartjes met zongedroogde tomaten

posteleinbroodtaartjes

Niks gaat natuurlijk boven versgebakken brood maar voor dit recept voor broodtaartjes kun je prima oud brood gebruiken. Heerlijk met postelein en zongedroogde tomaten! Dit recept is van Karlijn Kraan van de molen: ‘De Gouden Engel’. Binnenkort meer over deze molenaarsvrouw op biobudget.nl! 

Tip! In de meeste natuurvoedingswinkels verkopen ze wat ouder brood met korting.

Nodig:

  • 500 gram winterpostelein
  • 1 oud brood
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • ½ zakje zongedroogde tomaatjes
  • 5 eieren, 200 ml yoghurt
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • milde olijfolie
  • evt. 1 teen knoflook en pompoenpitten of ook lekker maar minder budgetvriendelijk: pijnboompitten
  • peper en zout

Snijden en weken

Snijd de korsten van het brood af en verkruimel het brood of snij het in kleine blokjes. Klop 3 eieren los met de yoghurt, maak op smaak met zout en peper. Roer dit door de broodkruimels en laat het inweken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vet een bakvorm van 24 cm in en bestrooi die met paneermeel. Verwarm de oven voor op 175 º C. Snij de uien in kwart ringen, was de paprika en snij ze in blokjes. Was de postelein en sla ze goed droog, haal (indien ze er zijn) de slechte blaadjes er uit. Knip de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.

Roerbakken

Zet een roerbakpan op met een flinke scheut milde olijfolie.  Fruit hierin eerst de uien, dan (optioneel) de knoflook en de paprika. Voeg dan de postelein toe. Blijf flink roeren en haal de pan van het vuur zodra de postelein geslonken is. Roer dan de Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaatjes door de stoof. Maak het op smaak met wat peper en zout.

De oven in!

Bekleed het bakblik met 2/3 van de broodkruimels en druk het goed aan. Verdeel de groentenstoof er overheen. Doe vervolgens het 2e deel van de broodkruimels er als een deksel overheen. Klop de laatste 3 eieren los en meng dat met de geraspte kaas en eventueel pompoenpitten of pijnboompitten. Giet dit mengsel over de laatste broodkruimels.
Zet de bakvorm in de oven en bak de taart in 30 minuten gaar.

Tip! met dezelfde ingrediënten kunt u 12 kleine taartjes in een muffinvorm bakken, baktijd is nu 20 minuten.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |