Prei met witte wijn, knoflook en tijm

Een heerlijk bijgerechtje: prei met witte wijn, knoflook en tijm! 

  • 4 grote preien, alleen de witte stuk (het groen kun je gebruiken voor een soep)
  • 100 gr boter
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 6-8 takjes tijm
  • 1,5 glas witte wijn
  • een snuf zout

Smelt de boter in de pan en fruit langzaam de knoflook met de tijm. Snijd de prei in stukken van 3-4 cm en fruit ze 5 tot 10 minuten mee. De prei moet een beetje kleur hebben gekregen. Doe de wijn en een snuf  zout erbij en zet de temperatuur wat hoger tot dat de wijn begint te koken. Zet na een paar minuten de temperatuur weer lager, doe de deksel erop, schud de pan eventjes en laat het sudderen totdat de prei zacht is.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |