Prei /paddenstoelen- lasagne met fetakaas

Je kent het vast wel: je denkt ‘ik maak lekker veel, dan heb ik nog wat voor morgen‘ en dat het dan toch helemaal op gaat. Dat gevaar loop je ook bij dit receptje. Het is haast te lekker om wat over te houden!

Zomer- en herfstprei zijn fijner van structuur en minder lang houdbaar dan winterprei.

voor de lasagne:

  • 5el olijfolie
  • 500gr prei, dun gesneden
  • 400gr (kastanje)champignons, gesneden in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • 200gr fetakaas
  • 250-300gr gedroogde lasagnebladen

 voor de bechamel;

  • 1l melk
  • 80gr boter
  • 40gr bloem

De groenten bakken

Warm 4el olie op in een pan en fruit prei met knoflook en tijm ongeveer 15 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Bestrooi met zout en peper en haal het tijmtakje eruit.

Bechamelsaus maken

Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een pan, fruit de bloem, voeg beetje bij beetje opgewarmde melk toe en roer snel met een houten lepel. Als de massa er glad uitziet, kan je de rest van de melk toevoegen en kloppen met een garde.

Lasagne maken

Vet een ovenschaal met 1el olie, verdeel wat prei/champignonmengsel over de bodem, bestrooi met feta en bechamelsaus en bedek met lasagnebladen. Herhaal het proces tot dat alle vulling, feta en lasagnebladen op zijn. Eindig met de lasagnebladen en de rest van de bechamelsaus. Nu mag de lasagne zo’n half uur de oven in op 200 graden.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |