Preibeignets

Zowel koud als warm zijn ze verrukkelijk: de preibeignets van Marion Pluimes!

  • 300 g gebuild meel
  • bier of water
  • 1 ei
  • 1 dl tamari
  • 1 theel tijm
  • 1 eetl bouillonpoeder
  • 1 flinke prei
  • olijfolie

Beslag

Meng alle ingrediënten behalve de prei tot een dik vloeibaar beslag. Laat dit 15 min rusten.

Snij prei

Halveer en was de prei, snijd er dunne ½ ringetjes van. Verhit in een koekenpan een flinke laag olie (1 cm). Zorg dat deze niet gaat walmen of roken.

Beignets bakken

Doe in een aparte mengkom een schep beslag en een schep rauwe prei. Meng dit goed en bak de beignet aan beide kanten goudbruin. Test de eerste paar beignets op gaarheid. De prei mag nog knapperig zijn maar het deeg moet gaar en stevig zijn. De beignets kunnen in de oven warm gehouden worden.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |