Preitaartjes

Gebruik een muffinvorm om deze taartjes van Marion Pluimes in te maken, snel klaar, stevig en het staat leuk op het bord. Ieder z’n eigen taartje! We gebruiken hier kwark in plaats van kaas vanwege de smaak en de gezondheidsaspecten. Kaas is voor het milieu best belastend en dat geldt ook voor ons darmmilieu. Zorg dat je ze niet allemaal op eet, ook deze zijn weer erg lekker als lunchhapje.

Voor 12 stuks

Deeg:

  • 50 g havervlokken
  • 3 eetl sesamzaadjes
  • 120 g gebuild tarwemeel
  • 1 theel bakpoeder
  • peper
  • zout
  • 0,8 dl water
  • 0,8 dl zonnebloemolie

Vulling:

  • 1 flinke prei
  • 6 eetl kwark
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • 1 theel lavas
  • 1 theel bieslook
  • 1 theel paprikapoeder
  • Optioneel: tomaat, paprika, champignon

Verwarm de oven voor op 250 ºC.

Deeg

Rooster de havervlokken en sesamzaadjes 8 min. op een laag vuur. Het mag niet verkleuren, wel gaan geuren.  Laat even afkoelen en meng dit samen met meel, bakpoeder en peper-zout in een keukenmachine. Dus met het mes zodat de vlokken ook vermalen worden. Doe dit in een mengkom. Meng apart het water met de olie en meng dit met het meel. Laat het deeg 15 min. rusten.

Vulling

Halveer de prei en was hem goed. Snijd er halve ringetjes van. Maak een mengsel van prei, kwark, ei en de kruiden.

Vul het deeg

Beboter een muffinvorm en bestuif met wat meel. Verdeel het deeg in 12 stukken, rol dun uit en bekleed de vorm ermee. Vul het deeg met het preimengsel. (Voeg eventueel extra toe: stukjes tomaat, paprika of champignon).

Bak de taartjes gaar in 25 -30 min. op 180ºC. Even laten afkoelen en voorzichtig uit de vorm halen, warm serveren.


2 Comments

  1. Mieke Druif 13 mei 2012 @ 17:37

    Dit recept kram ik tegen via ritter van Biobudget.

    Het is heerlijk. Zonder keukenmachine ook goed te maken.
    Wij hebben het iets kruidigergemaakt.
    Met stukje rode peper, en kruiden zout van Fairtrade met rodekruiden.
    Ook lauw is het heerlijk, en zo zal hij de volgende keer mee mogen met onze picknick.

    Dank,
    Mieke

  2. natasja 13 mei 2012 @ 18:22

    Wat leuk dat je er een eigen touch aan gegeven hebt! En dank voor het delen!

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |