Puntpaprika gevuld met zoet gesmoorde venkel, kappers en kaas van de geit

foto puntpaprika

Puntpaprika gevuld met zoet gesmoorde venkel, kappers en kaas van de geit. Heerlijk om te combineren met een sla van winterpostelein, witlof en walnoten en een gerecht van gemengde bonen met gebakken ui en verse dille. Wauw wat lekker!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 300 gram knolvenkel
  • 100 gram rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 60 gram oude geitenkaas
  • 60 gram verse geitenkaas
  • ½ el kappers

Paprika’s roosteren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de paprika overdwars doormidden, laat het steeltje zitten en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de open kant naar boven en rooster ze in 15 minuten beetgaar.

Venkel, ui en knoflook smoren

Snij de venkel en de ui in kleine blokjes, hak de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de venkel, ui en knoflook op hoog vuur kort aan, zet dan het vuur laag en laat de groenten in 20 minuten heel rustig garen, roer regelmatig even door. Het is niet de bedoeling dat ze bruin bakken.

Raspen, hakken en mengen

Rasp de oude geitenkaas, hak de kappers grof en voeg beide toe aan het venkelmengsel. Breng verder op smaak met peper en zout.

Paprika’s vullen en afbakken

Schep de vulling in de paprikahelften en verdeel de verse geitenkaas in brokjes over de vulling. Bak de gevulde paprika´s in 15 minuten af.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |