Quiche met butternut, pastinaak & ricotta

Niet alleen volwassenen zijn gek op deze quiche met butternut en pastinaak. Deze wwwinterse quiche is door de zoetige en verwarmende smaken ook reuze populair bij kinderen.  Serveer met een salade van witte kool, wortel en appel met een sinaasappel vinaigrette.

  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • paar el bloem
  • 400 gram butternut, zonder pitten, gewassen met schil
  • 300 gram pastinaak
  • 200 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 80 ml slagroom
  • handje verse kruiden, bv oregano, tijm of salie
  • zout en peper
  • olijfolie
  • bakpapier

 Deeg

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bakpapier onderin een grote braadslede en vet deze in met wat olijfolie. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het bladerdeeg uit tot een lap groter dan de vorm. Leg het deeg op de bodem en maak opstaande randen. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg.

Groenten blancheren

Schil de pastinaak. Snijd deze en de butternut in dunne plakjes. Blancheer de groenten enkele minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.

’t klopt

Klop de eieren met de slagroom en wat zout en peper luchtig met een garde.

Schik ‘t

Schik de plakjes groenten over de bladerdeeg bodem. Verdeel hierover de verse kruiden en de ricotta. Giet het ei-roommengsel hier over. Bak de taart in circa 25-30 minuten in de oven.

Serveer met een lekkere salade!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |