Quiche met rode biet, butternut, ricotta & salie

Serveer deze maaltijd-quiche van ’t biologisch cateraar-duo Eef & Lien met een frisse wortel-komkommer-appel-salade!

  • 200 gekookte rode biet, in stukken
  • 200 gram butternut in stukken
  • 1/2 prei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram ricotta
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • wat bloem
  • zout, peper
  • 8 blaadjes verse salie of 3/4 eetlepel gedroogde salie
  • overig: quichevorm en bakpapier

Bietjes koken

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Schil de bietjes en snij ze in stukken van ong. 2 x 2 cm. Kook deze in wat gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet het water af van de bietjes en zet deze opzij.

prei fruiten en butternut snijden

Schil de butternut en snij deze ook in stukken van 2 x 2 cm. Snij de prei in dunne ringen en was deze goed.  Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit de prei ongeveer 2 minuten.

quiche-vorm bekleden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met het bakpapier. Strooi het bloem op het aanrecht en leg daar de plakjes bladerdeeg op. Rol dit uit tot het gewenste formaat van de quichevorm. Bekleed de vorm hiermee. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

quiche bakken

Klop de eieren en de slagroom met wat zout en peper goed door elkaar. Verdeel de butternut, de biet en de prei over het bladerdeeg. Giet hier het ei/room-mengsel over. Hak de verse salie fijn. Verdeel de ricotta en salie over de quiche. Bak de taart in circa 25 a 30 minuten goudbruin. Geniet!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |