Quinoasalade met gemarineerde bietjes, feta & dille

Het jaar 2013 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot jaar van de quinoa. Quinoa is super gezond, super lekker en super veelzijdig. Chef Lisette Bossert bakt er koekjes van en Eef & Lien maken deze heerlijke quinoasalade! Lekker met home made falafel & tzaziki van biet.

  • 300 gram biologische quinoa
  • 3 rode bietjes, gekookt en in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram feta, gebrokkeld
  • 1/2 citroen, geperst
  • paar takjes verse dille, fijn gehakt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout / peper
  • handje rucola of winterpostelein, gewassen

Quinoa gaar koken

Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.

Bieten marineren

Marineer de gekookte bietjes ongeveer 1 uur in het citroensap, zout, peper, dille en olijfolie.

Mengen & klaar!

Meng de quinoa met de gemarineerde biet, feta en winterpostelein of rucola. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |