Raapstelenflapjes

Deze raapstelenflapjes zijn waanzinnig lekker met tzaziki of tomaat-vijgenjam!

Deeg:

(neem bladerdeeg indien je geen tijd hebt)

  • 300 g gebuild meel
  • ½ dl olijfolie
  • zout
  • 1 eetl azijn
  • water

vulling:

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje raapstelen
  • 1 scheut olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g gerookte tofu
  • 2 eetl kappertjes
  • 4 blaadjes salie (gedroogd of vers)
  • peper en zout

Het deeg

Meng het meel met olie, zout, azijn en zoveel water dat er een soepel deeg ontstaat. Laat dit 1-2 uur rusten op kamertemperatuur.Verhit de oven op 200 °C.

De raapstelen

Snijd de knoflook fijn. Was de raapstelen en snijd ze fijn. Verhit de olijfolie en fruit kort de knoflook en de raapstelen zacht tot ze slinken. Laat dit goed uitlekken

De tofu

Prak de tofu fijn. Meng de raapstelen, tofu en de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.

De flapjes!!

Rol het deeg uit en steek rondjes uit van 8 cm. Leg er 1 theel vulling op en vouw mooi dicht. Leg dit op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en salie. Bak de flapjes gaar in 15 min.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |