Raita met bloemkoolbladeren

De bladeren en stengels van de bloemkool zijn eetbaar en licht zoetig. Zonde om weg te gooien. En dat doen we voortaan ook niet meer! We maken er een frisse raita mee naar recept van chef-kok Femke van den Heuvel!

  • 2 tl zwarte mosterdzaad
  • De bladeren en stengels van 1 bloemkool geraspt
  • 400 gram yoghurt
  • 2 takjes mint afgehaald en gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 ingelegde citroen
  • Zout naar smaak
  • 1 komkommer geraspt
  • Eventueel 1 appel geraspt

Roosteren, mengen en trekken

Rooster de mosterdzaadjes in een droge koekenpan. Meng met de andere ingrediënten en laat 30 minuten intrekken.

Achchese bhojon kijie ofwel: eet smakelijk

 

 

 

 

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |