Risotto met venkel en sinaasappel

Risotto met venkel en sinaasappel… Wat het weer ook doet, Désirée Vegter van de Bonte Tafel brengt met dit recept de zomer op je bord!

Voor 4 personen

  • 250 g risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 1 venkelknol
  • 3- 4 eetlepels olijfolie
  • 6-8 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of belegen geitenkaas
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte dragon

Rasp en pers

Rasp de schil van 1 schone sinaasappel en pers de sinaasappel hierna uit. Hou apart tot je het nodig hebt.

Bijna gaar

Snijd de ui fijn en de venkelknol in kleine blokjes. Verhit de olie in een hoge pan met dikke bodem en fruit hier in de ui en 2/3 van de venkelblokjes. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels glad zijn van de olie. Blus met de witte wijn. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe totdat de risotto bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Prutteldepruttel

Roer de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de overige venkelblokjes door de risotto. Laat al roerend de risotto nog ongeveer 10 minuten pruttelen. De risotto moet romig zijn van structuur en mag een beetje een ‘bite’ hebben. Verdeel de risotto in warme borden en garneer rijkelijk met gehakte kruiden en geraspte kaas en eventueel een reepje sinaasappelschil.

Geniet!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |