Romige aardappeltaart

aardappeltaart met rode raja aardappels

Lisette Bossert: ‘Iedereen gaat natuurlijk binnenkort naar de pop-up Pieperboetiek in Amsterdam …..? Alvast een recept voor hun heerlijke oer-Hollandse aardappelen. Serveer deze heerlijke romige aardappeltaart met een groene bladsalade en een pittige kikkererwtenstoof met boerenmetworst en paprika.’

Ingrediënten voor 1 taart, 10 punten

  • 1.5 kg aardappelen raja rood, ongeschild
  • 1.5 dl slagroom
  • 1.5 dl melk
  • 3 eieren
  • 3 tenen knoflook, fijn gehakt
  • Bosje peterselie, fijn gehakt
  • 6 vel bladerdeeg
  • Peper en zout

Aan de slag!

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter of olie. Bekleed bodem en zijkanten van de vorm met bladerdeeg, zet de vorm een half uur in de koelkast.

Aardappels stomen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de aardappelen en stoom ze in 10 minuten halfgaar. Snijd ze in plakken.

Meng en bak

Meng de room, melk, eieren, knoflook en peterselie. Breng goed op smaak met peper en zout. Doe de aardappelplakken in het roommengsel. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Stort het aardappelmengsel in de springvorm. Bak de taart in 40 minuten gaar.

Smullen

Laat hem iets afkoelen en snijd in punten.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |