Rösti van pastinaak, wortel en aardappel met courgette-perensla

biologisch gerecht rosti van pastinaak en aardappel met sla van courgette en peer

Rösti van pastinaak, wortel en aardappel gaat geweldig met een courgette-perensla. Samen vormen ze een geweldig wwwinters voorgerechtje!

Rösti is het allerlekkerst wanneer je ze vers gebakken eet, opwarmen is eigenlijk geen optie omdat ze nooit meer zo lekker knapperig worden.

  • 150 gram pastinaak, schoongemaakt gewicht
  • 150 gram wortel, schoongemaakt gewicht
  • 450 gram aardappel, schoongemaakt gewicht
  • 1 tl tijm
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • Peper en zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • 300 gram courgette
  • 200 gram rijpe peer
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Courgettes blancheren

Snij de courgette in de lengte in dikke repen en blancheer ze in 3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en spoel met koud water de hitte eraf (zo garen ze niet door).

Raspen

Rasp de pastinaak, wortel en aardappel grof. Meng ze in een schaal met peper en zout, tijm en sinaasappelrasp.

Rösti bakken

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een bodem olie erin. Vorm balletjes van de rasp en leg die per 3 stuks in de hete olie. Druk ze met een spatel of kaasschaaf wat platter. Bak ze per kant 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Druk tijdens het bakken nog even een keer met de spatel op de rösti-koekjes, zo worden ze mooi stevig. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Courgette-perensla

Snij de ongeschilde peer in dunne plakken en meng deze met de courgette. Besprenkel de sla met fruitige olijfolie, wat zout en peper. Scheur de basilicum en verdeel die over de sla.


1 reactie

  1. adeline vogels 7 april 2014 @ 14:58

    Dit menuutje lokt mij heel sterk..!!!!

Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |