Salade met groenten uit de oven

Eet deze  salade met knapperig vers gebakken desembrood!

  • 1/4 romanesco
  • 2 rode uien
  • 1 rode biet
  • 200 gram koolraap
  • 75 gram andijvie
  • 75 gram gram snijbiet
  • 1 appel
  • 1/2 sinaasappel
  • 25 gram hazelnoten
  • 2 el ahornsiroop
  • zout, peper
  • olijfolie / kokosolie

voor de dressing:

  • sap van een halve sinaasappel
  • sap van een halve citroen
  • handje fijngesneden krulpeterselie
  • zout, peper
  • 1 theelepel grove mosterd
  • olijfolie extra vierge

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een kwart romanesco in stukjes. Schil de biet en de uien en snijd deze in partjes. Schil de knolraap en snijd deze in repen. Doe alles in ovenschaal. Bestrooi met zout & peper. Doe hier ruim olijfolie of kokosolie en 2 eetlepels ahornsiroop bij. Hussel goed door elkaar en bak de groenten voor 15-20 minuten in de oven beetgaar. Laat afkoelen.

Was ondertussen de andijvie en de snijbiet. Snijd het in fijne repen. Schil de appel en de halve sinaasappel en snijd deze in dunne plakjes. Rooster de hazelnoten met wat zout in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.

De dressing

Klop de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar.

Presenteren!

Schep alle rauwe en gebakken groenten en fruit met de dressing door elkaar in een grote kom. Strooi er de grof gehakte hazelnoten over.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |