Salade met herfstige smaken

herfstige biobudget salade

En toen werd het met de dag meer herfst. Dag zomer, dag mooi weer, dag eindeloze avonden. En hallo steeds vroeger donker, fietslampjes, lange broek en kale bomen. Je zou er zo een herfstdip van krijgen  maar gelukkig hebben we hier bij biobudget recepten waar je vrolijk van wordt. Zoals deze salade met herfstige smaken. Serveer het met een goed stuk brood en een lekker glas wijn en laat die herfst maar komen!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 krop sla
  • 300 gram pompoen
  • 200 gram rode uien
  • Olijfolie, peper en zout
  • 150 gram blauwe druiven
  • 125 gram geitenfeta
  • Dressing: 2 gedroogde tomaten op olie, 2 tenen knoflook, bosje peterselie, 1.5 dl olijfolie, 1.5 dl zonnebloemolie, 1 dl appelazijn, ½ dl appeldiksap, peper en zout

Pakketjes groenten stomen (en bakken)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. Pel de uien en snijd ze in parten. Leg beide groenten in een bergje op een stuk bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Pak de groenten in (niet te strak inpakken, er moet zoveel ruimte overblijven dat er stoom kan ontstaan in het pakket) en leg ze in de hete oven en stoom de groenten in 30 minuten beetgaar. Vouw dan de pakketten open spreid de groente uit tot een enkele laag en bak ze nogmaals 15-20 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Sla, feta, en druiven bereiden

Snij of breek de feta in stukjes, halveer de druiven. Was en droog de sla en scheur in stukken.

Dressing maken

Maak de dressing. Doe alle vaste ingrediënten in de kom van de keukenmachine of staafmixer. Doe alle vloeibare ingrediënten in een maatbeker. Giet een scheutje bij de ingrediënten in de kom en maal ze fijn. Voeg nu scheut voor scheut de vloeistof toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip! Giet de dressing in een schone fles en zet hem in de koelkast, zo kun je hem een aantal weken bewaren.

Salade op(s)maken

Meng zoveel dressing door de sla dat alle slabladeren glanzen. Leg de sla losjes op een schaal. Garneer met pompoen, ui, kaas en druiven en serveer met een lekker stuk brood en een goed glas wijn.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |