Salade met rood eikenbladsla, lauwwarme peer, verse geitenkaas en balsamico dressing

Een lekkere lente- of zomerdag wordt nog lekkerder met deze salade van eikenbladsla, lauwwarme peer, verse geitenkaas en balsamicodressing. Wil je het nog wat fleuriger? Garneer de salade dan met een paar eetbare bloemen als viooltjes of Oost-Indische kers!

Ingrediënten:

  • 1 kropje eikenblad sla
  • paar bladeren Romaanse sla
  • 1/2 komkommer, gewassen en in dunne plakjes
  • 2 peren
  • 125 gram verse geitenkaas
  • klein handje tuinkers of andere kiemen
  • 4 el balsamico
  • 10 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • zout, peper
  • 1 el vloeibare honing
  • eventueel een paar eetbare bloemen, zoals viooltjes of Oostindische kers

 Verder nodig:

  • grote saladeschaal of bord
  • sla couvert
  • grill- of koekenpan

Sla met komkommer

Was de eikenbladsla en Romaanse sla en droog deze in een slacentrifuge of leg voorzichtig te drogen op een schone theedoek. Scheur de beide slasoorten in kleinere delen. Meng deze samen met de plakjes komkommer in de saladeschaal.

Peer’m

Schil de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd de peren in 8 partjes. Verhit 2 eetlepels olie in de grill- of koekenpan. Bak hierin de partjes peer snel om en om tot ze lichtbruin zijn gekleurd. Zet opzij om wat af te koelen.

Verdeel de zacht geitenkaas over de salade. Verspreid hier de tuinkers of kiemen over.

Vinaigrette

Roer in een kommetje met een kleine garde of vork de mosterd, balsamico azijn, de honing, wat zout en peper en de olijfolie tot een samenhangende vinaigrette.

Salade opmaken

Verdeel de lauwwarme peer over de salade. Sprenkel de dressing er over. Versier eventueel met een paar eetbare bloemen. Serveer (en geniet) direct!


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |