Salade van gele biet

Een lekker budgetvriendelijk en voedzaam bij- of voorgerechtje van Annette van Ruitenburg! En voor er vragen komen: ja de bietjes eet je rauw!

  • 2 gele bieten
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • snufje kerrie
  • snufje gemberpoeder of ½ theelepel verse geraspte gember
  • 1 theelepel honing of suiker

Bieten in dunne plakken snijden

Was de biet en snijd de biet in dunne plakken, eventueel met een mandoline.

Dressing maken

Meng azijn met de verse gember of gemberpoeder, snufje kerrie en theelepel honing

Marineren

Marineer de gele biet tenminste een halfuur in de azijn.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |