Salade van Puy linzen en feta

Puy linzen zijn als wat de Tenuta di Saragano is onder de olijfolie. Van excellente kwaliteit! Dit vanwege de uitstekende smaak en de wat fijnere schil maar ook omdat het minder zetmeel bevat. Deze parel onder de linzen komt uit het vulkaanlandschap in het centrum van Frankrijk. Eef & Lien bedachten er een fantastisch gerecht mee!

Weektijd: een uur / Voorbereiding: 20 minuten / Bereiden: 5 minuutjes

  • 200 gr Puy linzen (of andere goede bruine)
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 tomaten in blokjes
  • Handje gehakte bladpeterselie
  • Handje gehakte verse muntblaadjes
  • Wat gemalen kaneel
  • Wat gemalen piment
  • Zout & peper
  • Sap van 1 citroen
  • 75 gr feta in kleine blokjes
  • 4 el olijfolie extra vierge

Vulkanische salade

Week de linzen een uur in water. Giet ze af en kook ze in 15 à 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Vermeng de linzen met de tomaten, ui, kruiden en specerijen. Voeg de feta toe. Meng de citroensap met het zout, wat peper en de olijfolie goed door elkaar en schenk het over de salade.

Bon appetit!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |