Salade van witte kool, wortel en appel met een sinaasappel vinaigrette

Met deze heerlijke winterse salade van kool, wortel, appel en een sinaasappel vinaigrette komen we de donkere maanden wel door! Lekker bij de quiche van butternut en pastinaak!

  • 200 gram fijn gesneden witte kool
  • 1 winterwortel
  • 2 appels, geschild en klokhuis verwijderd
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • zout, peper

Meng het sinaasappelsap, de azijn, mosterd, olijfolie, zout en peper goed door elkaar. Schil de wortel. Rasp de wortel en de appels. Meng de gesneden kool, geraspte wortel en appel in een mooie schaal. Giet de vinaigrette hier over en schep nogmaals goed door elkaar.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |