Salade van zomer-groenten en een citroen-munt-dressing

Je kan heerlijk variëren al die heerlijke biologische zomergroenten van Nederlandse bodem maar ook met de soorten bereidingen. Deze super lekkere zomerse biobudget salade eet je gegrild, rauw en gekookt!  Serveer de salade als lunch of als diner met bijvoorbeeld een stukje gebakken vis.

Zomergroenten:

  • 1/4 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 kg tuinbonen, gedopt
  • 1 patisson
  • Wat olijfolie om in te bakken
  • 1/2 krop andijvie

Voor de dressing:

  • 6 el. olijfolie
  • 2 el. citroensap
  • 1 el. vloeibare honing
  • Bosje peterselie
  • Bosje munt
  • Peper en zout

Dressing

Hak voor de dressing de peterselie en munt fijn. Klop de olijfolie, citroensap en honing goed door elkaar, voeg de kruiden toe en voeg peper en zout naar smaak toe.

Tuinbonen koken

Kook de tuinbonen 5 minuten, spoel ze af onder de koude kraan. Laat ze verder afkoelen en dubbeldop ze (verwijder de grijze huls van de tuinbonen).

Patisson grillen

Snij de patisson, zoals bij een sinaasappel, in parten van 2 cm dik. Verhit een grillpan op het vuur. Bestrijk de patisson-parten met olijfolie en grill ze in 1 minuut per kant gaar. Doe bloemkool-roosjes, tuinbonen en gebakken patisson in een kom. Giet er wat dressing bij en roer voorzichtig door.

Andijvie snijden

Was de andijvie en snij de bladeren in dunne repen. Giet er dressing naar smaak bij. Leg de andijviesla op een groot bord en verdeel de zomer-groenten er over.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |