Saus van gepofte paprika’s

Chef Lisette Bossert die onder andere werkt voor Het Familidiner: ‘De afgelopen draaidag van Het Familiediner bracht helaas geen verzoening tussen de families, wel ontstond in de keuken een overheerlijke saus van gepofte paprika’s …..’

Deze saus is warm heerlijk bij een stukje gegrilde kip of gestoomde groene asperges en sperziebonen. Koud past hij perfect hij heerlijk als dip bij een stukje kaas, brood en een glas wijn.

  • 8 stuks rode paprika, liefst B-keus (direct van de teler of uit de afprijsbak bij je natuurvoedingswinkel)
  • 1/2 rode Spaanse peper, zonder zaadjes
  • 6 tenen knoflook
  • 3 el. appeldiksap
  • 3 el witte wijnazijn
  • Peper en zout

Pof de paprika’s

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de paprika’s in vieren en verwijder zaadlijsten en steel. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg de stukken paprika op de ovenplaat met de vel-kant naar beneden. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Pak de peper en knoflooktenen in in een stuk aluminiumfolie en leg het pakketje tussen de paprikastukken. Schuif de bakplaat in de oven en pof de paprika 40 minuten.

De plastic zak truc

Stop met behulp van een vork of tang de paprika in een plastic zak, knoop die dicht. Laat ook het pakketje met peper en knoflook afkoelen. Na een uur kun je de paprika, peper en knoflook ontvellen, vang het vrijgekomen vocht op.

Sausen!

Doe alles in de kom van de keukenmachine. Voeg appeldiksap en witte wijnazijn toe. Pureer tot een egale saus en voeg peper en zout naar smaak toe.


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |