Sinaasappelparfait

Niet mager maar een vet lekker biobudget recept van culinair journalist Michiel Bussink. Omdat je voor dit recept ook de schil nodig hebt, is het extra belangrijk dat je biologische sinaasappels neemt.

  • 3 à 4 sinaasappels
  • 4 eidooiers (van het eiwit maak je bijvoorbeeld schuimpjes, nu we toch al zo gezond bezig zijn…)
  • 100 g suiker
  • 2 deciliter slagroom

Raspen en persen

Rasp drie à vier sinaasappels. Pers ze uit. Kook het sap eventueel in tot je een deciliter overhoudt.

Au-bain-marie

Doe de rasp door het (afgekoelde) sap. Doe vier eierdooiers met honderd gram suiker in een kom. Zet de kom op een pan met heet water (au-bain-marie) en klop met een mixer tot het mengsel dik en vrijwel wit is (vijf tot tien minuten). Laat afkoelen in een bak met koud water. Doe het sinaasappelsap met de rasp er door.

Kloppen, spatelen, vriezen en storten

Klop twee deciliter slagroom half stijf. Spatel dit geleidelijk door het ei-sinaas-mengsel. Doe dit in een vier plastic vormpjes minstens vier uur in de diepvries en stort de parfaitjes voor het opdienen op bordjes.

Michiel Bussink: ‘Proef, kijk elkaar in de ogen en het universum kleurt oranje’


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |