Sla van mais, tomaat en rode ui geserveerd met kruidige bonen

maissla met kruidige bonen

Een heerlijk voedzaam gerechtje:  Sla van mais, tomaat en rode ui. Super met de kruidige bonen en zure room!

  • 1 maïskolf
  • 300 gram lekkere biologische tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • Bosje peterselie
  • Dressing van: 3 el olijfolie, 3 el zonnebloemolie, 2 el appelazijn, 1 el appeldiksap, peper en zout

Kruidige bonen en zure room

  • 1 blik van 400 gram peulvruchten; zwarte ogenbonen of kidneybonen of gemengde bonen
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • ½ el ras el hanout
  • Zout
  • Bosje peterselie
  • Olijfolie
  • 125 ml zure room
  • Bosje bieslook

Maiskolven koken

Breng water aan de kook. Verwijder het blad en de haren van de maïskolf, kook hem in 20 minuten gaar. Spoel de kolf even koud onder de stromende kraan en laat hem verder afkoelen.

Salade maken

Snij de tomaten in stukjes, snipper de rode ui fijn, hak de peterselie fijn. Doe alles in een kom. Snij de maiskorrels los van de kolf. Meng alle groenten goed door elkaar.

Dressing maken

Schenk de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en klop goed door, breng hem op smaak met peper en zout. Voeg zoveel dressing toe aan de salade als je lekker vindt en meng alles nog even.

Nu zijn de bonen aan de beurt

Snipper de ui en knoflook en fruit ze zachtjes aan in wat olijfolie. Voeg de ras el hanout toe, roer goed door en laat nog even verder bakken. Laat de bonen goed uitlekken en spoel ze af. Voeg de bonen en een scheutje water toe aan het ui-mengsel. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de bonen. Breng op smaak met zout. Hak de bieslook fijn en roer die door de zure room met een snuf zout en peper.

Serveer de mais-sla met de bonenschotel en een schep zure room. Geniet!

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |