Smoothie van honingmeloen, santana appel, kropsla en munt met een paprika geitenkaas spiesje

smoothie van honingmeloen, appel en geitenkaasspies

De recepten voor groene smoothies vliegen je om de oren. En nu toch ook een groene smoothie recept op biobudget. Waarom? Omdat deze smoothie gewoon verrekte lekker is en te zonde is om voor ons te houden! En daarbij is deze ook nog eens een lust voor het oog.

Ingrediënten voor vier glazen:

  • 250 gram honingmeloen, schoon gewicht
  • 175 gram (santana) appel, schoon gewicht
  • 100 gram kropsla, gewassen en gecentrifugeerd
  • 4 dl appelsap
  • 8 blaadjes munt
  • 1 rode puntpaprika
  • Wat olijfolie
  • 75 gram geitenbrie
  • 4 korte houten spiesen

Grillen

Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de paprika in vier parten, verwijder de zaadlijsten. Smeer de paprikaparten in met olijfolie. Grill ze aan beide kanten beetgaar en leg ze opzij. Snijd de geitenbrie in blokken.

Blender het lobbig

Doe de meloen, appel, sla, munt en appelsap in een blender en maal alles tot een lobbige drank.

Serveer ’t smooth

Schenk de smoothie in hoge glazen. Rijg de paprika en geitenkaas aan een spies, leg die op de bovenkant van het glas en serveer.

 


Leave a comment

 

BioBudget Chef-koks: Natasja Oehlen | Karlijn Kraan | Tanja van den Berge | Angélique Schmeinck | Annette van Ruitenburg | Alain Passard | Michiel Bussink | Arjan Smit, De Pronckheer | Puck Kerkhoven | Marion Pluimes | zuskookt biologische catering | Sonja Zonneveld: Sei-jin | Lisette Bossert | Irene van Gent | Yvette van Boven | Jonathan Karpathios: Vork & Mes | Hagedis | Jonnie Boer, De Librije | Irma Holtkamp, MLTD | Femke van den Heuvel: Vlam In de Pan | Geert Burema, restaurant Merkelbach | Jet Eikelboom | Nathan Vermunt & Pety Breugem: restaurant Karakter | Arnold Meulenbeld: restaurant Deeg | Eef en Lien | Nina Brenjo, Nina’s Kitchen | Désiree Vegter, De Bonte Tafel | Antonio Carluccio | Eric van Veluwen |

020design | Kim Ravers, Custom HeArtWork | Studio Bicker |